“In de buurte” van Natuurpark Calluna

Natuurpark Calluna ligt letterlijk midden in de natuur: alle huisjes liggen in het bos, met riante privé-tuinen. Verder is de schitterende Gorsselse Hei op loopafstand, een pure uitnodiging voor heerlijk ontspannende wandelingen en fietstochten over de hei, door bossen, over zandweggetjes en langs kleine watertjes. Daarnaast bieden IJssel en Berkel ook prachtige vergezichten over de Gelderse Achterhoek.


De prachtige omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van tochten. Via Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gelders Landschap en Kastelen en AbelLife zijn fiets-, wandel-, skeeler-, en ruiterroutes te verkrijgen. Veel zijn te downloaden via hun app. Een aanrader! 

Winkelen in de steden rondom Natuurpark Calluna

Voor winkelen of uitgaan kunt u naar de mooie hanzesteden steden Deventer en Zutphen. Beide steden staan bekend om de hofjes en stadswallen. In Deventer vindt u o.a. ook het Speelgoedmuseum en het historisch museum De Waag. In Zutphen kunt u o.a. het Stedelijk Museum en het Museum Henriette Polak bezoeken. 
In Apeldoorn - op een half uur rijden - vindt u o.a. de Apenheul, leuk voor jong en oud! Net als het Openluchtmuseum in Arnhem, ook op ca 30 autominuten afstand. 

Buiten deze 3 steden om zijn er vele gezellige en pittoreske stadjes en dorpen in de buurt: Bronkhorst bijvoorbeeld, het kleinste stadje van Nederland, zeer de moeite waard. Ook Vorden met z´n acht kastelen is een lokale trekpleister.

De kunstliefhebber kan haar of zijn hart echt ophalen bij ons ´in de buurte´: naast de bovengenoemde musea herbergt Gorssel het spectaculaire Museum MORE (www.museummore.nl). Het museum heeft de grootste collectie voor modern realisme in Nederland. Daarnaast opende Galerie Stijl in Eefde eind 2018 haar deuren, zeker ook een bezoekje waard (www.galeriestijl.nl)

Ook voor de meer op actie gerichte bezoeker - jong én oud - is er voldoende aanbod: Avonturenpark Hellendoorn is een mooie dagtrip op 45 minuten rijden, en de sporters onder u kunnen o.a. terecht in de De Scheg, de omnisport-locatie in Deventer inclusief golfslagbad en kinderspeelparadijs.

En eten dan, ook niet gek zeker? Inderdaad, niet gek: in de directe omgeving van het park vindt u Bosrestaurant De Zevensprong bijvoorbeeld, op loopafstand, met een lekkere kaart en goede prijzen. In Gorssel zijn meerdere goede eeterijen te vinden, o.a. Italiaans restaurant Gusto en restaurant Loetje met een meer internationale kaart (direct naast Musuem More gelegen). En uiteraard bieden Deventer en Zutphen een groots aanbod op culinair gebied. Keuze te over. 

En, loop op het gemak even bij de receptie binnen, daar liggen de verse VVV activiteitengidsjes voor u klaar!

U bent van harte uitgenodigd. 

Calluna – Natuurlijk!

Meer informatie

VVV Lochem
Klik hier voor de leukste en inspirerendste tips om alles uit uw bezoek aan pns vakantieaprk en Lochem & omstreken te halen!
Bezoek website
Hanzestad Zutphen
Klik hier voor meer ´heden en verleden´ in de schitterende Hanzestad Zutphen, op 15 minuten autorijden van ons vakantiepark.
Bezoek website
Hanzestad Deventer
Klik hier voor meer informatie over de Hanzestad Deventer!
Bezoek website